"PAMBRIA"

Nuttige info over luiergebruik

Toiletbezoek

Hoe ga je best te werk bij een toiletbezoek om een nieuwe luier aan te trekken?

Ideaal is het toilet voor gehandicapten: er is meer plaats en er is een container voorzien voor incontinentiemateriaal. Maar als bekenden je daar  zien binnen en buiten gaan zullen ze zich natuurlijk vragen stellen...

Het vrouwentoilet is ideaal omdat er een maandverbandcontainer is alhoewel die meestal te klein is. Een afrader is: als man in het vrouwentoilet binnengaan omdat je er je gebruikte luier kwijt kan! Als bekenden je daar  zien binnen en buiten gaan zullen ze zich natuurlijk ook vragen stellen... Vrouwen hebben de neiging ook voor de deur te wachten tot je buitenkomt met als gevolg dat beiden verrast worden...

Bovendien kan de wachtende dan ook het geritsel van de luiers en het lostrekken van de plakkers horen. Dus: NIET DOEN!

Het herentoilet is minder ideaal omdat er geen container is. Dan moet je gebruikte luier maar terug meenemen. Je kan die ook op de grond achteraan het toilet leggen, kuispersoneel verwijderd die wel, die zijn erger dingen gewoon en tegelijkertijd stimuleer je dat er ook containers in herentoiletten komen mettertijd. Uiteindelijk met de verouderende bevolking en mannen met prostaatproblemen is dit zeker niet overbodig.

Ideaal is natuurlijk de luier met plastic buitenlaag. Die is bijzonder geurdicht en je kan die mooi oprollen en dichtkleven. 

Hoe?

Luier uitdoen, reinigen met nat doekje, afdrogen met kleine handdoek, gebruikte luier oprollen en wegstoppen. Nieuwe luier openvouwen. Ondertussen is je huid wat opgedroogd en kan je een verse luier aantrekken. Het geluid van de luier en de plakstrips kan je maskeren door het toilet door te spoelen.

Deze volgorde is nuttig zodat je huis een minuutje langer kan verluchten en opdrogen wat het comfort aanzienlijk verbetert.