"PAMBRIA"

Nuttige info over luiergebruik

Salopette of tuinbroek

De salopette of in Nederland ook tuinbroek genaamd, is de ideale kleding voor het dragen van een luier. Ooit was het een symbool van de lesbische vrouwenbeweging. Voor mannen lijkt het misschien wat "gay" naargelang het milieu waar je het draagt. In elk geval wordt de salopette ook door stoere bouwvakkers en werklieden gedragen alsook door de Amerikaanse landbouwers. Bijgevolg is de connotatie sterk afhankelijk van de mensen rondom je. In de modewereld is er bijna jaarlijks wel een collectie van een befaamd merk waar een salopette in zit. Er is dus echt geen reden om geen salopette te dragen, zeker niet voor een vrouw. Veel mannen vinden dit trouwens aantrekkelijk.

Jonge vrouwen durven het dragen, oudere vrouwen eerder niet,  omdat de meesten vinden dat je er een "pamperkont" van krijgt, dus zelfs als je geen luier draagt... Met een "pamperkont" bedoelen ze een iets grotere kont die wat afhangt... Nu, een joggingsbroek heeft meestal ook wel dit effect, dus geen erg trek het je gewoon niet aan!

Naast de "look" van salopette is er natuurlijk ook de "feel" en die is bijzonder leuk, als je een salopette draagt heb je eindelijk eens ruimte voor die luier en tegelijkertijd zorgt die er voor dat je luier niet kan afzakken. 

Webshops:

www.crosshatch-online.com 

http://nl.tuinbroek-online.com