"PAMBRIA"

Nuttige info over luiergebruik

Partners, relaties en familie

Door het taboe dat er op luiers rust is het in omgang met anderen soms wel eens complex. Hou je het verborgen indien mogelijk of niet? Voor je naasten kan het natuurlijk niet verborgen houden. Opgroeiende kinderen hebben er meestal geen probleem mee dat papa of mama inco-materiaal moet gebruiken zeker als ze dit vanaf jongs af aan gewoon zijn.

Partners daarentegen hebben er meestal wel een probleem mee... 

Do's en don'ts

's Morgens in je nachtluier blijven en met je luier zonder broek of pyjama erboven rondlopen wordt meestal als onelegant ervaren door de partner. Vrouwen zijn daar gevoeliger aan t.o.v een luierman dan een man t.o.v een luiervrouw. In de zomer is het nogal voor de hand liggend dat je enkel met een luier aan of eventueel met een t-shirt erboven slaapt vanwege de warmte. Wel, dan zie je er voor je partner uit zoals een overgroeide baby en dat is niet per se het beeld dat van een partner verwacht wordt.

De meeste luiers hebben zo een gele vochtindicator-lijn die blauw verkleurt als de luier nat is. Als je partner je dan in je luier ziet met dito blauwe streep is dat er dan meestal nog meer over...