"PAMBRIA"

Nuttige info over luiergebruik

Comficare

De Comficare M10 Slip is de meest absorberende luier die er momenteel te krijgen is en overtreft dus de Abena Abriform M4. Deze is zo absorberend dat je met 3 luiers rondkomt op 24h zonder dat deze begint af te zakken door het gewicht, dit komt door de goede pasvorm en de stevige plakkers. Iemand die de hele dag door enkel zijn luier moet gebruiken heeft vaak 5 à 6 luiers nodig per dag. De kostprijs is 1€ per stuk wat gezien zijn absorptievermogen uiteindelijk betekent dat deze goedkoper is dan andere luiers. Blijkbaar gebruiken ze ook een nieuw absorptiemateriaal dat snel absorbeert, veel absorbeert, maar toch zacht aanvoelt want de dikste luiers geven soms de indruk dat je een plank tussen je benen hebt.. Visueel vind ik die ook beter dan de Abena Abriform doordat deze luier gewoon wit is met een gele vochtindicator zonder dat je met al die strepen, tekst en cijfers op je kont moet rondlopen. Een luier is nu niet bepaald een elegant stukje lingerie maar alle beetjes helpen :)

De Comficare is behoorlijk dik en breed tussen de benen wat maakt dat het niet de ideale luier is om onopvallend onder je kledij te dragen als je uit huis gaat. Maar voor 's nachts en overdag thuis met losse kledij of een tuinbroek is dit voor mij de beste luier! 

Voorlopig  enkel in de maat medium te krijgen en het is een krappe medium.

De Comficare-site:  http://www.comficare.de/nl/ 

 

 

DryNites Pyjamapants 8-15 Jaar 

Onlangs heeft Drynites zijn Pyjamapants geüpdate, ze zijn iets groter van maat en absorberen ook een klein beetje meer en ze scheuren minder gemakkelijk aan de zijkanten.

Kinderluierfabrikanten vergroten constant hun maten omdat kinderen van eenzelfde leeftijd door de jaren heen ook groter en zwaarder worden. Door deze iets grotere maat past de Pyjamapants 8-15 jaar nu ook voor volwassenen die een maat Small hebben en zelfs een maat Medium. Ik ben 175 cm groot en weeg 70 kg en ze passen!

Voor iemand die inco is en niet enkel wat druppels verliest vind ik Drynites in elk geval ontoereikend maar soms voor een korte tijd als je een superdun beschermingsbroekje wenst zijn deze Drynites toch bruikbaar. Hun voordeel tegenover pants die echt voor inco

bedoelt zijn is dat ze veel lager zijn van taille zodanig dat als je eens een heupbroek of strakke jeans wil dragen dit voor een korte tijd wel kan. Ook om onder een badpak te dragen